Sociologul Alfred Bulai prezent la Madrid, la a șaptea ediție a programului editorial Vida Universitaria Niram Art

Joi, 26 februarie 2016, a avut loc la Madrid a șaptea ediție a programului editorial Vida Universitaria (Viața Universitară), proiect inițiat de Editura Niram Art în colaborare cu Universitatea Complutense din Madrid. 

În cadrul întâlnirii, la care au participat studenți români și spanioli, a fost lansata cartea Sociologia și cotidianul (Niram Art, 2015) a cunoscutului sociolog Alfred Bulai, vicedecan al Facultății de Științe Politice (SNSPA – Școala Națională de Științe Politice și Administrative din București).

În opinia autorului Alfred Bulai, sociologia este “știința care ne ajută să trăim în acord cu ceea ce ne dorim, ținând cont de funcționarea instituțiilor sociale. Sociologia trebuie să-și ajute cetățeanul să-și înțeleagă destinul, rolul și cauza problemelor, dacă are probleme. Cartea Sociologia și cotidianul s-a bucurat de o cerere mare în librarii chiar de la prima ediție.

eli_catharsis-150x150

 

Articol si fotografii de Eli Catharsis

Eli Catharsis (alias Radu-Mihail Nitu, nascut in Bucuresti, 23-12-1993) este fotograf si jurnalist freelancer

 

Evenimentul a avut loc la Facultatea de Științe ale Informației si a fost deschis de profesorul de Istoria Artelor, José Basilio Casanova Varela,  iar moderatorul a fost Fabianni Belemuski, scriitor și jurnalist de origine română. Profesorul Casanova Varela a subliniat “importanța organizării unor astfel de intalniri, care apropie culturi europene“.

La aceeași prezentare a avut loc și lansarea manualului Curs practic. Cultură, civilizație, gramatică și vocabular în limba spaniolă (Niram Art, 2016) a autoarei Raluca Arianna Vîlceanu, profesoară la Universitatea de Vest din Timișoara.