Lansare de carte Niram Art la Muzeul Literaturii Romane din Bucuresti

Editura Niram Art la Muzeul Literaturii Romane

Editura Niram Art la Muzeul Literaturii Romane

Patru scriitori spanioli vor fi prezenti la Bucuresti cu ocazia prezentarii operelor lor in limba romana. Lansarile vor avea loc la Libraria Dalles pe 20 noiembrie (orele 19.oo) si la Muzeul Literaturii Romane pe 21 noiembrie 2013, la orele 19.00.

Cei patru autori, Anthel Blau, Antonio Mateos Muñoz, Elimaida Vargas  si Dimitra Agelopoulou   vor fi prezentati publicului roman de Horia Barna, hispanist, traducator, editor, directorul  ICR Madrid intre anii 2006 – 2010 si de Dan Caragea, critic literar, lusitanist, traducator si editor.

Pe 21 noiembrie, in cadrul evenimentului organizat la Muzeu Literaturii Romane, va lua cuvantul scriitorul Lucian Chisu, directorul MNLR,  iar poetul Paul Vinicius, editor la MNLR, va vorbi despre poezia spaniola contemporana, facand referire la scriitoarea Elimaida Vargas Paz si la poeta Dimitra Agelopoulou.

Operele selectate de editura Niram Art constituie inceputul unei colaborari pe termen lung, in ambele directii, intre cele doua tari. In sensul acesta, la inceputul anului 2014, vor fi prezentate la Madrid doua volume de poezii ale poetilor Adrian Paunescu si Paul Vinicius. Pana in prezent, Editura Niram Art a publicat in Spania mai multe opere literare de autori romani, atat poezie, cat si proza, traduse in limba spaniola, care au beneficiat de recenzii in reviste de specialitate, au fost prezentate la targuri de carte si au avut parte de un raspuns favorabil din partea criticii spaniole.

Reclame