VIDEO: Expozitie de ii de Elena Serb / Fotografii de Roxana Ghita, Espacio Niram, Madrid

La Blouse Roumaine in Espacio Niram din Madrid: creatii vestimentare de Elena Serb si Fotografii artistice de Roxana Ghita

Galeriile Bogdan Ater au organizat în Espacio Niram din Madrid expoziţia de artă artizanală a artistei Elena Serb care cuprinde bluze româneşti tradiţionale de tip ie, urmată şi de o defilare de modă în care au fost prezentate creaţiile vestimentare. Acesta este primul eveniment din cadrul unui proiect mai larg, iniţiat de artistul plastic Bogdan Ater, care are în vedere o redescoperire a miturilor româneşti prin intermediul artei.

O introducere în lumea iilor româneşti din punct de vedere artistic a realizat-o in Espacio Niram Isabel del Rio, istoric de artă, cu prezentarea „De la Matisse la Yves Saint Laurent”.

Horia Barna, Directorul ICR Madrid a vorbit despre tradiţiile româneşti şi necesitatea continuării lor astăzi, în timpuri moderne.

Evenimentul a fost prezentat de Fabianni Belemuski, directorul Revistei Niram Art care a vorbit despre câteva repere româneşti legate de motivul iei, cum ar fi pictura „România Revoluţionară” a pictorului Daniel Rosenthal.

Fotografiile sunt realizate de Roxana Ghita si fac parte din ciclul „La Blouse Roumaine”.

Anunțuri