Adevarul.es: Spaniolii susţin conferinţe despre Eugen Ionescu şi Tristan Tzara

Revista spaniolă Yeareah în colaborare cu trustul Espacio Niram a organizat un eveniment, în cadrul căruia s-a discutat despre doi scriitori români.

În seara aceasta s-a desfăşurat în Espacio Niram (bar lounge cu galerie de artă) o nouă ediţie a Cafenelei Culturale. Evenimentul a fost organizat de revista spaniolă Yeareah, în colaborare cu Espacio Niram, trust creat de pictorul român Romeo Niram, din care fac parte revista şi editura Niram Art, galeria de artă Nicole Blanco şi un bar lounge, în care se întâlnesc artişti din toată lumea.

În seara aceasta, au participat la Cafeneaua Culturală scriitorul şi directorul revistei Yeareah, Martin Cid şi filosoful spaniol Hector Martinez Sanz. Ei au discutat despre impactul pe care l-au avut în literatura universală scriitorii Eugen Ionescu, Tristan Tzara, James Augustine Aloysius Joyce şi Guillaume Apollinaire. Aceasta este prima conferinţă organizată în Spania, în care se face o paralelă între Eugen Ionescu, Tristan Tzara, James Augustine Aloysius Joyce şi Guillaume Apollinaire.

„Operele celor doi români sunt fabuloase şi joacă un rol important în literatura universală. I-am studiat foarte mulţi ani pe Eugen Ionescu şi Tristan Tzara. Aceasta este prima conferinţă pe care o susţin despre ei, dar sper ca anul acesta să organizez împreună cu Espacio Niram cât mai multe evenimente legate de cei doi scriitori români. Operele lui Ionescu şi Tzara merită să fie promovate în Spania”, a declarat Martin Cid.

http://www.adevarul.es/stiri/actualitate/spaniolii-sustin-conferinte-eugen-ionescu-tristan-tzara

Reclame