SIEGFRIED STILLER „Kunst ist frei – Arta este liberă”

Pictor şi fotograf liber profesionist, Siegfried Stiller s-a născut la 29 ianuarie 1950, în Welden, Bavaria. In 1978, începe Scoala de Arte în Augsburg iar în 1980 se înscrie la Universitatea de Arte din Berlin.

Siegfried Stiller: Bluttanz

Siegfried Stiller: Bluttanz

După terminarea studiilor, se reîntoarce în Augsburg, dedicându-şi timpul creaţiei, astfel încât, în perioada 1986-1994 are la activ în jur de 50 de expoziţii în Germania natală. Din 1994 şi până în 2006 intră în pauză creativă, ocupând un loc la catedră, ca profesor de arte. In 2006, Siegfried Stiller revine în forţă pe linie creatoare, dar şi cu un nou proiect:”Rahmenlos”-(Fara rame)- o trupă de tinere talente pe care o constituie şi o conduce spre performanţe artistice. Incepe să expună din nou -12 apariţii– în diverse oraşe germane, în intervalul 2006-2008.

In august 2008, Siegfried Stiller răspunde provocării Galeriei RO-GE ART Augsburg, patronată de Ioana Geier, mergând să expună în România -Baia Mare si Hunedoara- prin acţiunea „Fără Frontiere”, alături de alţi trei pictori germani şi o pictoriţă suedeză stabilită în America. In România, se bucură de un succes bine meritat, cu toţii devenind Cetăţeni de Onoare ai Municipiului Baia Mare. In Muzeul Judetean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare” sunt donate lucrări de mare valoare, Stiller, personal, dăruind piesa-forte a creaţiei sale până în acel  moment: „Tu aşteptai în moartea ta roşcată dupa mine, însă eu mai trăiesc un pic.”

In prezent, Stiller pregateşte noi expoziţii interne, dar şi una în afara ţării, împreună cu RO-GE ART

„Lucrările artistului Stiller frapează prin curajul expresiei plastice, prin contrastul cromatic puternic şi libertatea de mânuire a culorilor, fără nici o reţinere de ordin estetic, în încercarea de depăşire a barierelor canoanelor impuse de şcolile de artă, pentru a deveni cât mai original prin expresia culorilor, prin expresia formelor, lucrarile sale dorindu-se a fi continuatoare ale expresionismului german”- Ioana Anghel Negrean- pictor Baia Mare (Gazeta de Maramures 9-15 august 2008)

Reclame