Expoziţie de tapiserie de Ana Maria Popa, Nicole Blanco / Espacio Niram Madrid

Tapiserie de Ana Maria Popa, Espacio Niram Madrid

Tapiserie de Ana Maria Popa, Espacio Niram Madrid

La inaugurarea expozitiei vor lua cuvântul: Isabel del Rio, critic de artă, revista Yareah Magazine – Madrid, Horia Barna – dir. ICR Madrid.

Iulie 2009, Espacio Niram Madrid

„Pasiunea pentru tesut am avut-o de mica.Atrasa de aceasta latura a artei, am aprofundat cunostintele in domeniul tapiseriei si in cel al imprimeului. Tesutul este o tehnica bazata pe repetitia miscarii de du-te-vino, precum schimbul dintre zi si noapte, rezutatul  final nu se vede imediat. Pentru a vedea tot, trebuie sa astepti, asa cum o samanta incolteste si creste incet, incet ca apoi sa se transforme in floare. In tapiserie folosesc tehnica haute-lisse, pe razboi vertical, care imi permite sa realizez variatiuni ale organizarii structurale. Imi place sa ma joc cu volumul, mare – mic si pentru asta folosesc diferite tipuri de noduri: kilim, nodul turcesc (persan) sau noduri din arta populara romaneasca. Firul este elementul activ al creatiei mele. Ma joc cu grosimea si cu tipul de fir pentru a obtine vibratii expresive. Fiecare lucrare are propria individualitate, caut noi tipuri de valori prin materialele si tehinicile folosite. Impotante sunt si culorile. Nuantele de rosu, ocru si negru predomina in lucrarile mele, dar rosul este solistul.

Imprimeurile sunt realizate in tehnica batik, o tehnica ce necesita multa atentie si rabdare, deoarece se realizeaza cu ceara. La fel ca si in tapiserie nu poti vedea totul de la inceput, trebuie sa scoti toate straturile de ceara pentru a vedea rezultatul. Efectele obtinute cu ceara sunt foarte expresive. Se incepe cu nuanta cea mai deschisa si se termina cu cea mai inchisa. E nevoie de multe straturi de ceara pentru a realiza proiectul prropus, dar rezultatul final este spectaculos.” (Ana Maria Popa)

Reclame

Un gând despre „Expoziţie de tapiserie de Ana Maria Popa, Nicole Blanco / Espacio Niram Madrid

  1. Articolul despre tesut si imprimeuri este foarte interesant, la fel si modurile in care au fost descrise acestea.
    Succes artistei Ana Maria Popa!

Comentariile nu sunt permise.